Peuteropvang Joannes XXIII

Samen Kinderopvang
 • Peuteropvang Joannes XXIII

  Peuteropvang Joannes XXIII zit gevestigd in de basisschool Joannes XXIII. Binnen de peutergroep hebben wij 3 reguliere VE-groepen: Inktvissen, Walvisjes en Zeesterren. Alle 3 de groepen zijn 4 dagdelen open. Inktvissen en Walvisjes delen samen een lokaal. Zeesterren deelt een lokaal samen met VE-op Maat-groep de Zeehondjes. Beide lokalen zijn ruim en hebben diverse hoeken. 

  We bieden 2 eetmomenten aan, een fruitmoment en een cracker moment. Dit wordt vanuit ons aangeboden. We maken hier een gezellig moment van en vinden het belangrijk dat de kinderen in hun zelfstandigheid worden gestimuleerd. We leren ze bijvoorbeeld zelf hun beker in te schenken of hun cracker te smeren. Wordt er geknoeid? Geen probleem, dan ruimen we het samen op. 

  De Joannes XXIII heeft een eigen peuterplein gevestigd aan het lokaal. De kinderen kunnen hier ontdekken, klimmen, klauteren en fietsen. Daarnaast mogen we gebruik maken van het beweeglokaal van de school. Bewegen vinden we binnen de Peuteropvang belangrijk. De Pedagogisch Medewerkers passen dan ook beweegkriebels toe en op de groep is een beweegkoffer aanwezig met allemaal leuke beweegmaterialen voor op de groep, zodat ook hier bewogen kan worden. Wist je dat we ook een logeerkoffer hebben? Dit is een kleine versie van onze eigen beweegkoffer die je mag meenemen naar huis om thuis ook met je kind te bewegen. Met de groep spreek je af wanneer de koffer weer terugkomt.

  Voorschool:

  Bij de Joannes XXIII bereiden we de kinderen alvast voor op het onderwijs. Spelen staat bij ons centraal, van spelen word je wijs! We werken kindgericht en bieden de kinderen een taalrijke omgeving aan. We werken met vaste thema’s afgestemd op de basisschool. 

  VE:

  Bij Peutergroep Joannes XXIII beiden we VE aan. We werken met de VE-methode: Up & Puk. Kinderen met een VE-indicatie worden 2x per jaar geobserveerd via de KIJK-methode. Hier volgen we de kinderen hun ontwikkeling mee en kunnen de Pedagogisch Medewerkers nog beter bij de kinderen aansluiten. Deze observatie wordt dan ook met jou als ouder besproken. Wordt je kindje 4? Dan dragen wij de laatste KIJK-rapportage met school. 

  Samenwerking school:

  De Joannes XXIII zit gevestigd in de basisschool Joannes XXIII. We werken nauw samen met de school. Wanneer je kindje 4 wordt en naar school gaat bij de Joannes XXIII verzorgen wij een warme overdracht. Dit stemmen we van tevoren met je af. Benieuwd naar de school? Neem een kijkje: Startpagina – Website Joannes XXIII (joan23.nl) 

  Samenwerking ouders: 

  2x per jaar word je uitgenodigd voor een 10-minuten gesprek. Daarnaast hebben wij minimaal 1 keer per week een ouder inloop. Wanneer dit plaats vindt wordt verteld tijdens de intake. We vragen ouders zoveel mogelijk actief aan deel te nemen. Tijdens de spelinloop sluit je als ouder aan bij het spel van je eigen kind, kan je contacten maken met andere ouders of neem je deel aan de activiteit die de Pedagogisch Medewerkers hebben voorbereid. Daarnaast hebben we 3x per jaar met de groep een uitje samen met de ouders: 1x per jaar gaan we naar de bibliotheek, 1x per jaar komt de bibliotheek naar ons en 1x per jaar gaan we op ‘schoolreisje’ in de buurt. Aanwezigheid van ouders is dan verplicht. Aan het begin van het schooljaar verneem je van de locatie wanneer dit plaats vindt. 

  Benieuwd naar de locatie? Vraag vooral een rondleiding aan. Verdere informatie over de locatie wordt met u gedeeld tijdens de intake die altijd plaats vindt voor je kindje kan starten. 

  Hopelijk tot ziens! 

  VE op maat

  Op JOANNES XXIII hebben we ook opvang voor kinderen tussen de 2 tot 2,5 jaar oud. Hier kunnen ze alvast wennen aan peuteropvang met voorschoolse educatie (VE). Op de groep zijn we bezig met taal, spelen, bewegen en samen dingen doen. Je kind maakt vriendjes en leert al spelenderwijs de Nederlandse taal. Als je kind 2,5 jaar kan hij/zij doorstromen naar een normale peuteropvang met VE (als er plek is). Lees HIER meer over deze groep. Bel gerust met onze locatie voor meer informatie!

   

Adresgegevens

Neckardreef 115
3562 CM Utrecht
Tel: 06 – 29 38 83 16 & 06 – 52 66 13 55
LRK: 192301640
joannes23@spelenderwijsutrecht.nl


Openingstijden

Kinderen worden tussen 11:45 uur – 12:00 uur en 16:15 uur -16:30 uur opgehaald.

Groep Zeehondjes (VE op Maat-groep)

dinsdag 09.00 – 12.00 uur
vrijdag 09.00 – 12.00 uur


Groep Zeesterren

maandag 08.00 – 12.00 uur
dinsdag 12.30 – 16.30 uur
woensdag 08.00 – 12.00 uur
donderdag 08.00 – 12.00 uur
vrijdag


Groep Walvisjes

maandag  12.30 – 16.30 uur
dinsdag 08.00 – 12.00 uur
woensdag 08.00 – 12.00 uur
donderdag 08.00 – 12.00 uur
vrijdag

 

Groep Inktvissen

maandag 08.00 – 12.00 uur
dinsdag 12.30 – 16.30 uur
woensdag
donderdag  12.30 – 16.30 uur
vrijdag 08.00 – 12.00 uur