Peuteropvang de Klopvaart

Samen Kinderopvang
 • Peuteropvang de Klopvaart

  Peuteropvang De Klopvaart is gevestigd in de wijk Overvecht-Noord. Een multiculturele vreedzame wijk met veel gezelligheid en mogelijkheden. Wij werken op de peuteropvang met de methodes Kaleidoscoop en Vreedzame School. Op ons peutercentrum komen dagelijks ongeveer 28 kinderen, verdeeld over 2 groepen en 2 dagdelen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar.

  De peuteropvang is bedoeld om kinderen vanaf 2,5 jaar te laten deelnemen aan een gestructureerd taal- en ontwikkelprogramma. Hierdoor wordt op jonge leeftijd de taalontwikkeling gestimuleerd. Op het peutercentrum willen we de kinderen een goede voorbereiding geven op de basisschool door ze te stimuleren in hun ontwikkeling en te volgen in hun interesse en plezier.

  Dit alles willen we samen met ouders doen. Wij gaan er vanuit dat ouders de expert zijn van hun eigen kind en daarom willen we graag veel contact en overleg met ouders zodat we er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat het kind verder kan komen en zijn of haar talenten kan ontwikkelen. In Overvecht is een mooie en grote bibliotheek die we ieder schooljaar een keer of 2 bezoeken en waar we mee samen werken.Ook gaan we regelmatig naar het park en de kinderboerderij, die op kleine afstand van ons peutercentrum gelegen zijn.

  De basisschool

  De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
  Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
  De meeste kinderen stromen door naar basisschool OBO De Klopvaart.​

  VE op maat

  Bij De Klopvaart hebben we ook opvang voor kinderen tussen de 2 tot 2, 5 jaar oud. Hier kunnen ze alvast wennen aan peuteropvang met voorschoolse educatie (VE). Op de groep zijn we bezig met taal, spelen, bewegen en samen dingen doen. Je kind maakt vriendjes en leert al spelenderwijs de Nederlandse taal. Als je kind 2,5 jaar kan hij/zij doorstromen naar een normale peuteropvang met VE (als er plek is). Lees HIER meer over deze groep. Bel gerust met onze locatie voor meer informatie!

  Dit is een hele leuke vreedzame peutergroep. Mijn dochter van 3 gaat met plezier naar school en ze vindt het heel leuk. Ik als ouder, ben zeer tevreden!! Hier worden ook leuke activiteiten georganiseerd! Juffen zijn aardig en geven voldoende aandacht aan elk kindje. Kinderen leren veel, delen, samen spelen, knutselen, zingen, etcetera!

  — Jana, Moeder van Louise

Adresgegevens

Eufraatdreef (postbus 9928) 1
3564 XZ (3506 GX) Utrecht
Tel: 06 – 50 69 21 89
LRK: 323869749
deklopvaart@spelenderwijsutrecht.nl


Openingstijden

 

maandag 08.30 – 12.30 uur of 13.00 – 17.00 uur
dinsdag 08:30 – 12.30 uur
donderdag 08:30 – 12.30 uur of 13.00 – 17.00 uur
vrijdag 08:30 – 12.30 uur

Tweejarige speelleer groep (VE op maat)

woensdag 09.00 – 12.00 uur
vrijdag 09.00 – 12.00 uur